Les Parapluies de Cherbourg

Jos haluat katsoa elokuvan joka paitsi inspiroi kauneudellaan, on myös oikeasti hyvä, klassikko suorastaan, on Cherbourgin sateenvarjot oiva valinta. Vuonna 1964 ensi-iltansa saanutta Jacques Demyn elokuvaa tähdittää uskomattoman kaunis Catherine Deneuve. Erikoista elokuvassa on se, että kaikki vuorosanat on laulettu. Tämä sai ainakin minut nauramaan muutamaan otteeseen. Autonkorjauskeskustelut ja 'Tässä postinne' -tyyppiset lausahdukset kuulostavat laulaen varsin omaperäiseltä! Vastapainona traaginen rakkaustarina tarjosi, ainakin minulle, myös muutamat hyvät itkut.

Itse katsoin elokuvasta vuonna 1990 remasteroidun version joka on ihanan värikylläinen. Elokuvan värimaailmasta innostuneena poikkesin tänään vanhoista tavoistani ja ostin vaaleanpunaisen hameen! En ehkä näytä ihan Catherine Deneuvelta, mutta kukapa näyttäisi?


7 kommenttia:

Christina kirjoitti...

Ah, rakastan tuota elokuvaa! Se on niin suloinen ja kaunis kokonaisuus. Catherine on todella hurmaava.

Lina kirjoitti...

Catherine on niin sairaan kaunis että mun tekis mieli polkea jalkaa ja kiukutella. Ehkäpä silti pärjäilen myös tällä pärställä :)

Bisquits kirjoitti...

Voi, tämä leffa on ehdoton suosikkini! Olen katsonut sen monen monta kertaa, ja tulen palaamaan sen pariin jatkossakin. :-)

Lina kirjoitti...

Se on kyllä ihana :) Ranskalaiset vaan osaa.

Miina kirjoitti...

Vaikuttaa kivalta! Voitko esitellä sen ostamasi hameen? :)

Sara kirjoitti...

Ihana leffa, ihana tyyli, kuvankaunis Catherine Deneuve. Olen jostain syystä unohtanut koko elokuvan, koska mulla ei ole sitä omana. Helpotit juuri seuraavaa videonvuokrausreissuani - nyt tiedän, mitä vuokraan!

Lina kirjoitti...

Citu: Muuten voisin mielelläni esitellä, mutta mulla ei ole digikameraa, enkä löytänyt kuvaa hameesta Nanson sivuiltakaan. Se on sellanen ehkä vähän lohenpunaiseen taittava, liehuhelmainen ja rypytetty vyötärö. Auttaa varmaan simona!

Bambi: Auttaisipa joku muakin keksimään jotain hyvää vuokrattavaa! Viimeksi mukaan tarttui Running with scissors, joka oli niin huono etten jaksanut edes katsoa sitä loppuun. Se oli niin teennäistä wannabe-indietä. Miksiköhän klassikoita on vuokraamoissa niin vähän? :S