Heath Ledger in memoriam

Tapanani on kuunnella aamuisin töihin valmistautuessani Huomenta Suomea enkä poikennut tavoistani tänäänkään. Uutislähetys, jossa kerrottiin Heath Ledgerin kuolemasta pysäytti minut täysin. Tiedän, maailmalla kuolee tuhansia ihmisiä päivittäin mitä traagisimmin tavoin, joten monien mielestä olen nyt tekopyhä, mutta se, että kuolleella ihmisellä on tietyt kasvot ja elämäntarina jota jollakin tavalla tunnen, tekee sen, että koen yllättävän kuoleman jotenkin paljon henkilökohtaisemmin. Ajattelen omaisia, Ledgerin vanhempia ja siskoa, jotka eivät saaneet henkilökohtaista suruviestiä, vaan joille tieto tuli sattumalta radiolähetyksessä, ajattelen Heathin pientä tytärtä joka ei koskaan tule tuntemaan isäänsä.

Tästä syystä suutuin todella, kun luin saman uutisen MTV3:n tekstiTV:n viihdesivuilta, jossa kerrottiin Ledgerin kuolleen huumeiden yliannostukseen, kun tämänhetkinen tieto kuolinsyystä on tahaton unilääkkeiden yliannostus. Voi olla, että tämä tieto muuttuu, mutta tuskinpa yksikään viihde/juorutoimittaja edes välittää totuudesta. Heath Ledger oli ehkä näyttelijä, mutta hän oli myös yksityishenkilö, jonka henkilökohtaisesta tragediasta halutaan nyt repiä mahdollisimman raflaavia otsikoita. Voin fyysisesti pahoin kun edes ajattelen niitä kaikkia juorutoimittajia jotka hierovat hykerrellen käsiään miettiessään nousevaa levikkiään. Maailmalla sodissa, itsemurhapommi-iskuissa ja tauteihin kuolleita ihmisiä ja Hollywood-näyttelijää erottaa yksi asia: heistä ei tehdä viihdettä, heidän yksityisyyttään kunnioitetaan. Heti kun medialle aukenee uusi mahdollisuus repostella julkisuuden henkilön elämällä tai kuolemalla, unohtuvat moraali ja vastuu. Dollarinkuvat silmissään toimittajat kirjoittavat soopaansa unohtaen täysin, että ehkä tällä henkilöllä on myös omaisia ja ystäviä, joita toimittajien suoranainen paskanjauhanta ei varmasti auta.

Toivon että ihmiset eivät toiminnallaan tukisi tällaista mediamallia. Meille Heath Ledger ei ollut ystävä, veli tai lapsi. Meille hän oli näyttelijä, joten parhaiten osoitatte kunniaa Ledgerin valitettavan lyhyelle elämälle ja uralle katsomalla hänen työtään, elokuvia joissa hän näytteli. Nuoren ihmisen kuolema aina on henkilökohtainen tragedia, tämä ei kuitenkaan ole meidän tragediamme. Älkää siis ravatko Seiskan, E!:n tai minkään muunkaan likaisia faktoja kaivelevan mediakanavan nettisivuilla, sillä siten tuette heidän moraalisesti oksettavaa toimintaansa.

"We, Heath's family, confirm the very tragic, untimely and accidental passing of our dearly loved son, brother and doting father of Matilda, who was found in a peaceful sleep in his New York apartment by his housekeeper at 3:30pm [New York Time]. We would like to thank our friends and everyone around the world for their kind wishes at this time. Heath has touched so many people on so many different levels during his short life, but few had the pleasure to truly know him. He was a down-to-earth, generous, kind-hearted, life-loving and unselfish individual who was an extreme inspiration to many. Please now respect our family's need to grieve and come to terms with our loss privately." Ledgerien tiedonanto, Wikipedia

3 kommenttia:

Christina kirjoitti...

Olin myös todella järkyttynyt kyseisestä uutisesta, jonka satuin myös kuulemaan Huomenta Suomesta. Asia on vaivannut minua pitkin päivää ja olen todella surullinen tapahtuneesta, vaikkei Heath koskaan varsinaisesti lempinäyttelijöihini ole kuulunutkaan. Hän oli kuitenkin hurmaava tv-persoona, lahjakas näyttelijä ja kuka voisikaan unohtaa hänen vastustamatonta hymyään?

Todella surullista, että tämmöistä käy.

Lina kirjoitti...

Christina: Totta, jotenkin se aina pysäyttää kun nuori ihminen yksinkertaisesti lakkaa olemasta ihan yllättäen.

Lina kirjoitti...

Netissä pyörii ilmeisesti kuvia joissa Ledgeriä kannetaan ruumisautoon. Paparazzien röyhkeydellä ei ilmeisesti ole mitään rajoja. Vastenmielistä. Älkää oikeasti ihmiset tukeko noiden juorukoneistojen toimintaa millään tavalla.