Kevään väripläjäys

Maailman kököimmästä ilmasta huolimatta alan olla jo ihan kevätfiiliksissä. Olen aina rakastanut kevättä. Tämä johtunee kuitenkin osittain myös siitä että olen syntynyt maaliskuun lopulla, mikä tekee synttäriassosiaatiosta väistämättömän. Keväässä on kyllä paljon muutakin ihanaa: lintujen laulu, se kun aurinko ensimmäisen kerran lämmittää SELVÄSTI enemmän kuin kuluneina kuukausina, eka päivä kevättakissa, se että kaupoista saa taas parhaita Virvon varvon -patukoita ja tässä jo nurkan takana koputteleva hiihtoloma. Lunta saisi kyllä vielä olla maassa, sen alta paljastuva märkä, hiekoitettu asfaltti on nimittäin yksi parhaista kevätjutuista. Kiitos vaan, kasvihuoneilmiö.

Tänä keväänä aion, kuten nykyään aina muutenkin, panostaa taas ekologisuuten. Shoppailu ei tarkoita paria halpaa toppia ja muovikenkiä ketjuliikkeistä, vaan harkittuja, vaikka sitten vähän hintavampiakin ostoksia. Vaatekaapin suhteen laatu korvaa määrän muitta mutkitta. Kirppareilla ja Uffissa tulee tietysti myös luuhattua. Ruokakaupassa koriini kelpaa luomu ja reilu kauppa, kotimaisuus on myös kovassa huudossa. Kotona kierrätän, räpellän valonkatkaisimia ja säädän lämpöä pienemmälle. On niin kotoisaa litkiä reilun kaupan kaakaota villasukat jalassa.

Olen myös innostunut piristämään ahkerasti käyttämääni musta-harmaa-tummansininen-valkoinen-väriskaalaa kirkkaan vihreällä sekä murretuilla punaisen ja lilan sävyillä. Tämä Lumen laukku on uusin ihastukseni, hinta vain vähän kirpaisee. Olen päättänyt että laukuissa 250e on kipurajani, tämänhetkisellä palkalla kalliimpaa ei ole mitään järkeä ostaa. Laadukkaan nahkalaukun voi sitäpaitsi ostaa vaikka käytettynä. Mulla on käytössä esimerkiksi äidin hylkäämä kaksi vuosikymmentä sitten hankittu Mulberry, josta on iloa vielä monta vuotta. Laadukas nahka vain paranee vanhetessaan.

Väri-inspiraatiosuosikkini on ehdottomasti Samu-Jussi Kosken Marimekolle luoma mallisto. Pitänee käydä liikkeessä asti tiirailemasssa näyttävätkö vaatteet livenä yhtä ihanilta. Etenkin Miu-mekko houkuttelee kovasti.

Samalla huomasin muuten samaisen herran suunnittelemia lastenvaatteita. Ihania! Omia lapsia en vielä kaipaa, mutta esim. 5-vuotias kummityttö voisi olla aika kova sana. Mihin muuhun lapsia oikeastaan tarvitaankaan kuin aikuisten nukkeleikkeihin? Joudun ehkä kuitenkin tyytymään omiin prinsessaleikkeihini, niillä sitä on tähänkin asti ihan iloisesti pärjäilty.

8 kommenttia:

dolce kirjoitti...

Onneksi täällä tuli pysyvä lumi, muuten olisi jäänyt paitsi siitä lumien sulamisen ilosta :) Kevät, tule jo!

Löydän aina kirppiksiltä mitä ihanempia tyttöjen vaatteita omalle 2.vee kummitytölleni, mutten kehtaa ostaa, koska en tiedä miten vanhemmat reagoisivat kirppikseltä tuotuihin lahjoihin :/

Lina kirjoitti...

Vanhemmat taitavat kaivata pientä kirpparimielen avarrusta! Ja eihän kaikkea sitäpaitsi tarvitse kertoa -joskus kirppiskama kun on ihan uuden veroista! ;)

-L- kirjoitti...

vaaleanpunaraidallinen mekko on todella ihana. sen voisin ottaa heti. siinä tosin on varmaan hintakin ihan kohdillaan. (siis korkea) :)

Lina kirjoitti...

Esim. Miu-mekko maksaa 110e, mikä ei oikeasti mikään mahdoton hinta ole. Alennuksestakin noita saattaa viimeistään heinäkuussa löytää. Itse en kyllä todellakaan malta odottaa niin pitkään! :D

muotiagentti kirjoitti...

Hienoja, ekologisia ajatuksia. Minäkin pidän Samu-Jussi Kosken suunnittelemista vaatteista, ja tuo mekko on varsinainen namu!

Lina kirjoitti...

Yritän vain kantaa oman korteni kekoon :) Mekko houkuttelee kyllä kovasti, pitäisiköhän kipittää kauppaan asti?

Anonyymi kirjoitti...

Tuo ensimmäinen mekko on unelma<3 paljonkohan sille tulisi hintaa? Myös 3 ja 4 kuvien asut on kivoja. Tykkään tästä mallistosta tosi paljon:)

Lina kirjoitti...

Finnish Design Shopissa sen hinta on näköjään noussut 129 euroon. Ei siis ehkä ihan perus heräteostos, ei ainakaan mun palkalla :D Samu-Jussi Koskella on jotenkin ihanan omaperäinen tyyli. Vaatteet ovat ihanan tyttömäisiä menemättä prinsessahörsöilyksi. Me likes :)