"This is not about ego, it's about work, and that's refreshing in this town."

"I came to L.A. to work and become a better actress, not to be a star."


Rakastan lahjakkaita ja itsevarmoja naisia jotka tuntevat arvonsa vaikuttamatta tippaakaan leuhkoilta. Näyttelijätär Lauren Ambrose (syntynyt 20.2.1979 New Havenissa) täyttää ainakin omat kriteerini. Kuten varmasti monet muutkin, sain tietää naisen olemassaolosta HBO:n nerokkaan Mullan alla -sarjan myötä. Lauren esitti Claire Fisheriä, perheen teini-ikäistä iltatähteä joka oli aika ajoin pahasti tuuliajolla oman elämänsä suhteen. Jo pelkästään upea käsikirjoitus ja lahjakkaat näyttelijät tekivät sarjasta kaikkien aikojen suosikkini, mutta etenkin Laurenin tulkinta Clairesta koskettaa minua edelleen syvästi. Jotenkin osaan vain samaistua tuohon itseään etsivään, nuoreen ja vihaiseen naiseen. Uskaltaisinpa väittää että harva näyttelijätär olisi kyennyt tekemään Clairesta yhtä rakastettavan, kaikesta siitä kiukkuamisesta huolimatta.


Oikeassa elämässä Lauren on ollut naimisissa valokuvaaja Sam Handelin kanssa vuodesta 2001. Parin esikoinen, Orson Halcyoniksi nimetty poika, tämän vuoden tammikuussa. Lauren pitää yksityiselämänsä tiukasti erillään julkisesta ammatistaan ja niinhän sen pitää mennäkin: oikeasti lahjakkaat ihmiset voivat antaa työn puhua puolestaan.


Itsetunto kaunistaa ketä hyvänsä ja Lauren Ambrosella onkin mielestäni kyky kantaa itsensä ja näyttää hyvältä asussa kuin asussa. Hän osaa myös valita itselleen täydellisesti sopivia värejä. Etenkin kirkkaissa väreissä ja luonnollisessa meikissä Lauren on aivan uskomattoman kaunis. Pieni kateuspuuska iskee myös aina kun näen Laurenin ihon. Saisin vetää naamariini muutamat kasvonaamiot saavuttaakseni edes puolet tuosta heleydestä.


Seuraavaksi Laurenin työtä saa ihailla ainakin sellaisissa elokuvissa kuin Diggers, Tonight at Noon ja A Dog Year. Katsotaanpa rantautuvatko kyseiset leffat tänne pohjoiseen milloinkaan...

Hauskana nippelitietona mainittakoon että Laurenilla on klassisen laulajan koulutus, eli myös operetit taipuvat. Yksi parhaista Mullan alla -hetkistäni oli ehdottomasti on kohtaus, jossa Claire angstaa laulaen sukkahousujen epämukavuudesta. Youtubesta kannattaa muuten kyseisen kohtauksen lisäksi (löytyy ainakin hakusanoilla "six feet under claire sings") katsoa Laurenin haastatteluja, jokunen pitäisi löytyä. Ainakin omasta mielestäni hän vaikuttaa todella sympaattiselta! Tykkään niin paljon enemmän näistä jalat maassa -tyyppisistä julkkiksista kuin kaiken maailman jalkoväliään viuhauttelevista lahjattomista bimboista. Myötähäpeää ja sääliä kun tarvitaan työlleen omistautuvien ja taitavien ihmisten kohdalla huomattavasti vähemmän.

2 kommenttia:

nitovuori kirjoitti...

Kiva uusi blogi! Sinulle on haaste blogissani :). Samat kysymykset löytyvät suomeksi täältä

Lina kirjoitti...

Kiitos, vastaanpa tuohon kunhan saan vaan päivitettyä taas :)