23 seconds, in you I see a chance


Blonde Redhead on vuonna 1993 New Yorkissa
perustettu indie-yhtye, jonka jäseniin kuuluvat
Japanista kotoisin oleva Kazu Makino ja italialaissyntyiset kaksoset Amedeo ja Simone Pace. Etenkään täällä kaukana pohjoisessa yhtye ei ole noussut kuuluisuuteen, mutta underground-piireissä se on onnistunut kasvattamaan vankan fanijoukon. Valtavirtaan Blonde Redhead tulee tuskin koskaan nousemaan, sillä ihmisten tusinapopin kyllästämät aivot eivät välttämättä ihan helposti sulata yhtyeen maalailevaa tunnelmointirockia. Kriitikoihin yhtye iskee tosin myös täällä Suomessa: viimeisin pitkäsoitti '23' sai Helsingin sanomien Nyt-liitteeltä neljä tähteä.

Blonde Redhead kiersi syksyllä Eurooppaa Interpolia lämmittelemässä ja vaikka yhtyeet eivät tee varsinaisesti samanlaista musiikkia, löytyy niiltä varmasti paljon yhteisiä faneja. Itsekin tutustuin Blonde Redheadiin juuri Interpolin keikalla.

Tapanani on havainnoida ihmisten pukeutumista, joten pitänee mainita että Kazu Makinon tyyli vakuutti todella. Välikommenttina sanottakoon myös että en siis oikeasti käy keikoilla mekkoja pällistelemässä, vaan musiikkia kuuntelemassa, mutta minkäs sille voi jos joku ihminen sattuu olemaan ilmeisen tyylikäs. Kun tyylikkyyteen yhdistyy myös lahjakkuus, on paketti ainakin minun silmissäni aikalailla täydellinen. Ja joo, oli niillä Pacen veljeksilläkin aika hienot puvut päällään. Mutta kannattaa siis katsastaa kyseinen bändi, kuulostaisivat nimittäin hyvältä vaikka jätesäkeissä remputtaisivat.


2 kommenttia:

CocoRosie kirjoitti...

Olin jo lähes unohtanut koko bändin olemassaolon, kiitos muistutukseta! Pitänee alkaa taas kuunnella.
Ja en tiennytkään että bändin tyttö on japanilainen. Enpä kyllä ole muuten yhtyeeseen tutustunutkaan, vaan keskittynyt lähinnä musiikin diggailuun. :)

Lina kirjoitti...

Cocorosie: Niinhän kaikki uskottavat ihmiset tekee, me henkisesti fanitytöt kaivelemme kaikkea ei-niin-tärkeää informaatiota vaikka mistä (mutta ei koskaan juoruja tai paparazzi kuvia, hyi olkoon) :)