Kate Barry

Kate Barry on vuonna -67 syntynyt valokuvaaja joka on saanut taipumuksen taiteellisuuten
jo äidinmaidosta: Barryn äiti on näyttelijä/laulaja Jane Birkin ja isä säveltäjä John Barry. Lähisukuun kuuluu myös mielettömän lahjakas näyttelijätär Charlotte Gainsbourg, joka on Barryn puolisisko. Taipumuksella ei kuitenkaan mennä pitkälle, joten eipä anneta vaikuttavan suvun viedä kunniaa naiselta joka on yksi ehdottomista suosikkivalokuvaajistani.

Barry on ollut uransa aikana mukana monenlaisissa projekteissa. Mainoskuvia hän on ottanut mm. Shiseidolle, Diorille, Kérastaselle ja Comptoir des cotonniersille. Muotikuvauksia Barry on tehnyt Cosmopolitanille, Daily Telegraphille ja Ranskan Ellelle. Henkilökuvia hän on ottanut äitinsä ja siskonsa lisäksi mm. seuraavista: Catherine Deneuve, Audrey Tautou, Diane Kruger, Virginie Ledoyen, Laetitia Casta ja Sofia Coppola.


Barryn kuvat ovat mielestäni aivan ihania. Hän ottaa paljon mustavalkokuvia, mutta etenkin Barryn värikuvien harmoniset värimaailmat hivelevät silmiä. Lisäksi kuvattavat näyttävät aina jotenkin niin rentoutuneilta. Ehkä siksi Barryn valokuvat tuntuvat aina kuvastavan myös itse kuvattavan persoonaa. He eivät toimi vain kohteina, ikäänkuin taiteilijan välineinä siinä missä kamerakin, vaan tuovat jokainen kuvaan jotain itsestään.
Harmoniasta ja esteettisyydestä huolimatta kuvat eivät ole tylsiä, liian kiiltokuvamaisia, vaan niissä on juuri sopivasti särmää. Vaikka rajaus, valot ja värit on tietysti mietitty tarkasti etukäteen, eivät kuvat näytä jäykiltä ja lavastetuilta. Ehkä juuri kuvattavien rentous edesauttaa tätäkin asiaa. Niin tai näin, tässä on kuitenkin ihminen joka todella osaa hommansa.


Ei kommentteja: