Crushcrushcrush

Oletko koskaan miettinyt oman kauneudenhoitorutiinisi eettisyyttä? Aamulla kiireessä töihin valmistautuessa kestävä kehitys ja eläinten oikeudet eivät todellakaan ole omassakaan mielessäni päällimmäisenä, siksipä näitä juttuja kannattaa tuumailla ajan kanssa vaikkapa sitten kaupoissa pyöriessä. On ihan puppua väittää että eettisyys vaatii lompakolta liikoja, kyse on lähinnä valinnoista.

Aihe tuli mieleeni kun minä, henkeen ja vereen Helsinki-ihminen ja ostoskeskusten välttelijä, innostuin tänään matkustamaan Espoon Isoon Omenaan sinne juuri avatun Lush-kosmetiikkaliikkeen vuoksi. Lushia on tullut hilattua kotiin matkoilta jo vuosia. Ketjussa on viehättänyt ihanien tuotteiden lisäksi eläinkokeettomuus, luomuraaka-aineet, pakkausmateriaalien vähyys ja aina ystävällinen palvelu. Lushin kaltaisten yritysten toimintaa tukiessa tulee hyvä mieli kahdesta syystä: ensimmäisenä pieni itsekäs tyttö ajattelee tietysti itsensä hemmottelua, toisena on ilo siitä, ettei yksikään pupu-jussi saanut kivuliasta silmäkutinaa minun itsekkyyteni takia.

Muistakaapa se, että tietoa eläinkokeettomista tuotteista saa helposti esim. Animalian ja Petan sivuilta. Välinpitämättömyys on aika etova syy olla välittämättä siihen miten oma kulutuskäyttäytyminen vaikuttaa viattomiin luontokappaleisiin. En nyt lähde esittelemään kammottavia eläinkoefaktoja, jotka mielestäni jokaisen tulisi tiedostaa. Pieneen moralisointiin taidan kuitenkin taipua: kuvittelepa niiden punasilmäisten pupujen tilalle vaikkapa oma lemmikkisi. Olisivatko kosmetiikan eläinkokeet siitä huolimatta mielestäsi hyväksyttäviä?

Jottei ihan otsan kurtisteluksi mene, esittelen muutaman, luonnollisesti eläinkokeettoman, suosikkituotteeni.
1. Lushin The Soft Touch, 95g, 11,50e, kiinteä käsivoide
Olen kuluttanut pienen omaisuuden täydellistä käsirasvaa metsästäessäni, mutta kun ensimmäisen kerran hieroin tätä rutikuiviin sormiini, tiesin, että voittaja on löytynyt. Kädet ovat hetkessä kauniit ja kosteutetut, lisäksi tuoksu on aivan huumaava (isäni tosin väittää sitä päänsäryn aiheuttajaksi, ihme herkkis).

2. Joe Blascon Ultrabase Creme Foundation, 9,5g, n.45e
Hinta saattaa hirvittää, mutta itselläni pieni puteli kesti päivittäisestä käytöstä huolimatta vuoden verran. Tasaisesti levittyvä, hyvin peittävä mutta silti kevyen tuntuinen.

3.Paul Mitchell Extra-Body Daily Shampoo, 300ml, 25e ja Extra-Body Daily Rinse, 300ml, 19e
Kampaamotuotteita ei voi edes verrata markettien hiustuotteisiin. Hyvillä hiustenhoitotuotteilla hellii tukkaa ja samalla hermoja kun kutrit tottelevat aamukiireessä ja näyttävät pienellä vaivalla kivalta. Nämäkin putelit ovat kestäneet päivittäistä pesua kohta kaksi kuukatta ja ovat vasta puolillaan. Laadukkailla tuotteilla kun ei tarvitse läträtä.

4.The Body Shop Warming Mineral Mask, 100ml, 14,40e
Syväpuhdistava naamio, joka oikeasti lämmittää, ensimmäisellä käyttökerralla ehdin jo pelästyä kun nassua alkoi yhtäkkiä kuumottaa. Jo viiden minuutin käytön jäljiltä iho suorastaan hehkuu.

5.Lush Rock Star Soap, 100g, 5e
Oikeastaan kelpuutan kylppäriini melkein minkä tahansa Lushin saippuan. Raikkaan sitruunaisen Bohemianin loputtua nappasin tänään mukaani pirteän pinkin Rock Starin, joka on joko herkullisen karkkimainen tai ällömakea. Arvatkaa kumpaa mieltä itse olen? ;)

6.The Body Shop Pink Grape Fruit Puree Body Lotion, 250ml, 14,50e
Piristäväntuoksuinen pyree imeytyy nopeasti, joten rasvaus onnistuu myös aamulla pikasuihkun jälkeen. Sanomattakin selvää on, että kylppärin hyllyllä killuu Body Shopin greipintuoksuinen suihkusaippua.

Listaahan voisi jatkaa loputtomiin, tässä nyt kuitenkin tämän hetken suosikit. Yllämainittujen merkkien tuotteita voin kuitenkin suositella kenelle tahansa. Oli rempan tarpeessa sitten mielesi tai vartalosi, hoitokeinot löytyvät varmasti.

3 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Täytyy rehellisesti myöntää etten koskaan ajattele meikeissä tuota eläinkoe pointtia. Hyvä kun herätit ajattelemaan.

Lina kirjoitti...

Helposti varmaan unohtuu ellei ole samanlainen joka paikan viherpiipertäjä kuin minä. Kiva että herätin kuitenkin ajatuksia :)

Russakka kirjoitti...

Tosin Body Shopinkin tuotteet voi unohtaa nyt, kun suurin osa firmasta kuuluu L'Orealille, joka sitten tämän iloisen kulissin takana lobbaa eläinkokeiden puolesta. (Puhumattakaan kaikesta muusta mielenkiintoisesta.) Go Lush!