That 70's Show

Looks like the end of days/ but it takes so much more/ for anyone to say/ we need another way/ but if we wanted one/ we'd do it just the same
The Like-June Gloom

The Like on vuonna 2001 Los Angelesissa perustettu kolmen nippanappa parikymppisen naisen, Charlotte Froomin, Tennessee Thomasin ja Z Bergin (kuvassa vasemmalta oikealle) yhtye. Indie-henkistä poprockia soittavat tytöt ovat päässeet kiertueelle sellaisten bändien kuin Kings of Leon, Maroon 5 jaPhantom Planet kanssa. Itse tutustuin yhtyeen musiikkiin muutama vuosi takaperin MTV2:lla soineen June Gloom -kappaleen kautta ja innostuin heti. The Liken musiikki on ihanan letkeää ja etenkin juuri tuon edellämainitsemani biisin haikea tunnelma on ihan lyömätön.

Musiikki ei ole kuitenkaan ainoa asia jonka tytöt taitavat, sillä tyyliseikat ovat heillä myöskin hanskassa paremmin kuin hyvin. Katsokaapa noita vaatteita! Esimerkiksi Are You Thinking What I'm Thinking -nimisen debyyttilevyn kansissa neidot esiintyvät hurmaavan herkissä vaatteissa. Värimaailmat ovat niin vaaleita ja harmonisia, etteivät pitsit ja harsokankaatkaan näytä yhtään prinsessaunelmilta. Olen ihan myyty. Tässä on vastapainoa Kaliforniassa jylläävälle "käytetään hei kaikki samaa stylistiä ja näytetään toistemme klooneilta"-buumilta. Kuka oikeasti tunnistaisi Nicole Richien ja Lindsay Lohanin toisistaan jos niillä ei olisi erivärisiä hiuksia? Esikoislevynsä ilmestymisen aikoihin britti-Ellessä oli juttu yhtyeestä ja Z Berg kertoi tuolloin tyttöjen tyylin salaisuudeksi Ebayn. Hän ei ole kuulemma koskaan maksanut mistään vaatekappaleesta yli 200 dollaria. Se on aikamoinen saavutus jos sattuu pukeutumaan mm. Missonin vaatteisiin.

Annan nyt kuvien puhua puolestaan. The Liken musaa kannattaa käydä kuuntelemassa vaikkapa yhtyeen nettisivuilta (linkki alhaalla). Musavideoissakin voi ihastella levyn kansilehtisestä tuttua 70-lukua henkivää tunnelmointia. Viralliset nettisivut ovat muuten varmaan tyylikkäimmät ja samalla söpöimmät joilla olen koskaan ollut. Sama pätee fanikamaan, T-paidat ja pinssit on ylisiistejä!


Ei kommentteja: