Paint it black?

Miksi ihmiset rakastavat mustaa niin paljon? Okei, on totta että hyvälaatuinen, musta vaate aina tyylikäs ja varma valinta. Itse kun en auringossa, saati sitten solariumissa, paljoa viihdy, olen kesänkin jäljiltä kalpea kuin kalkkilaivan kapteeni. Meikkivoiteeni sävyn nimi on "Milk", antakoon se jotain osviittaa.

Viime syksynä Trendissä taidettiin mainita, että jos kalpeahipiäinen innostuu synkistelemään, on fiksumpaa käyttää esim. tummansinistä tai -vihreää, kuin mustaa. Allekirjoitan väittämän sataprosenttisesti. Musta on armoton etenkin valkoista naamaa vasten ja totta puhuen myös turhan tylsä ja turvallinen valinta. LBD on muuttumassa klassikosta kliseeksi.

Lauren Ambrose ei todellakaan läträä itseruskettavien kanssa, vaan luottaa posliinin voimaan. En sanoisi, etteikö Lauren olisi ihan nätti perusmustassakin, vaikka saankin siitä lieviä gootti-viboja, mutta tuo pehmeämpi ja naisellisempi violetti mekko tuntuu vain kaunistavan naista.

Musta mekko on myös Nicole Kidmanin tapauksessa jotenkin raskas ja saa hennon kantajansa kasvotkin näyttämään värittömiltä. Riikinkukkomekon väri on mielestäni aivan mieletön. Se tuo Nicolen silmiin hehkua, eikä ihon ja mekon välinen kontrasti ole läheskään yhtä jyrkkä, vaan paljon hienovaraisempi.

Kuvitelkaapa tuo Keira Knightleyn oikeanpuoleinen mekko mustana. Olisihan se edelleen kaunis, mutta paljon tylsempi. Värit tuovat näyttävyyttä, musta on... musta.

Ei mulla tosiaan ole mitään mustaa vastaan. Halusin vain ehkä sanoa sen, että musta on kuitenkin vain harvoille se kaikista paras vaihtoehto. Itse olen ainakin lopettanut täydellisen pikkumustan metsästyksen jo aikoja sitten. Olisi hyvä muistaa, että väriä saa elämään muillakin tavoin kuin vetämällä neonoranssit legginssit jalkaansa, onneksi.




4 kommenttia:

nana kirjoitti...

Tuo on muuten ihan totta, värikkäät mekot ovat paljon kivemman näköisiä valkoisella hipiällä kuin mustat. Minullakin on hirveän vaalea iho (hankala löytää meikkivoidetta), ja musta on mulle ihan liian kova väri.

Lina kirjoitti...

Niinhän se on aika monenkin suomalaisen kohdalla, mutta silti kaikkien on pakko pukeutua mustaan (saatan itsekin tosin toisinaan lukeutua näihin ihmisiin) Ihan järjetöntä!

the g o o d ones kirjoitti...

tykkään sinun blogista :) hyvä juttu, osuit kyllä naulankantaan.

Lina kirjoitti...

on kiva saada hyvää palautetta vaikka värkkäänkin tätä lähinnä omaksi ilokseni. kiitos siis :)