This isn't Paris. This is hell.

"There's a moment in life where you can't recover any more from another break-up. And even if this person bugs you sixty percent of the time, well, you still can’t live without him. And even if he wakes you up every day by sneezing right in your face... you love his sneezes more than anyone else's kisses. "

Olin muutama viikko sitten katsomassa ranskalaisen Julie Delpyn käsikirjoittaman, ohjaaman ja tähdittämän 2 päivää Pariisissa -nimisen elokuvan, joka oli aivan mahtava! Käsikirjoitus oli pullollaan rikasta dialogia ja jutut olivat kaikessa älyttömyydessään uskottavia. Parisuhderiidat ovat aika harvoin mitenkään erityisen rakentavia, mutta ah-niin viihdyttäviä! (niin siis jos ei itse ole siinä väännössä osallisena...) Delpyn huumori on jotenkin niin ihanan aitoa ja konstailematonta. Eikä pieni sarkasmikaan haavoita ketään, päinvastoin. Itsehän poistuin elokuvateatterista meikit poskilla kaikesta siitä nauramisesta. Tämä on pakko hankkia sitten DVD:llä!


Myös puvustus toimi elokuvassa loistavasti. Delpyn roolihahmosta Marionista ei yritettykään tehdä mitään perus Hollywood-heitukkaa, vaan pallean paljastavien pikkutoppien sijaan nainen näytti ihanan tavalliselta, mutta silti niin tyylikkäältä. Noi nörttilasit on sitäpaitsi ihan ylimakeet! En ehkä niitä itse pitäisi, mutta Delpyn karismalla mikä vaan näyttäisi hyvältä! Olen muuten ihan rakastunut tuohon ylemmän kuvan mekkoon! Koko asukokonaisuus hiuksia ja meikkiä myöten on kivan persoonallinen. Kyllä ne ranskattaret vain osaa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Oli kyllä mielettämän hyvä leffa, odotin perinteistä hömppäleffaa, ja sainkin jotain ihan muuta :)